marieellinoremelie.blogg.se

Ellinor. 23 år. Hund. Bor i hus med min pojkvän. Väntar vårt första barn.

Jag ska bli mamma.

Publicerad 2013-11-28 19:04:34 i Allmänt,

Fram tills nu har jag inte tänkt så mycket på själva förlossningen och inte heller hur det blir efteråt. Men jag har insett nu att jag faktiskt ska föda. Att jag måste klämma ut en 3+ kg och har inget annat val. En sak jag skippat att tänka på innan, och bara fantiserat om hur underbart det kommer va att ha en lite bebis. Det är skrämmande och jag är aningen nervös. Börjar också så smått inse verkligenheten av att bli mamma. Eller att jag faktiskt ska bli mamma. Har så van vid att han ligger och gosar sig i magen, sparkar och puffar. I snart 37 hela veckor har han funnits och han kan komma precis när som helst. Att jag just nu sitter här i soffan precis som vanligt men imorgon vid samma tid kan va mamma till en liten pojke är något som är svårt att greppa. Tror inte riktigt det går att förbereda sig för sitt första barn på det viset. Vi har köpt allt han behöver, och lite till. Men mentalt förberedd blir man nog inte helt. Det ska bli underbart i alla fall!

Sov och städdag

Publicerad 2013-11-22 13:09:20 i Allmänt,

Gick upp vid halv sju och åt frukost. Gick sen och la mig igen och sov till nio. Välbehövligt! Sen dess har jag städat och tvättat. Det tar lite längre tid med en stor mage ivägen och en rygg som smärtar sådär jobbigt. Har även passat på att rensa ur lite i datan, avinstallerat program jag inte använt på ett år eller så. Nu blir det mer städande och tvättande innan mannen kommer hem tidigt.
 
Lilla pojken har varit väldigt aktiv sen besöket hos bm. Igår sparkade och rörde han sig i princip hela dagen. Idag har det inte heller varit vidare lugnt där inne. Kanske för att bm väckte han lite extra under besöket. Kanske för att han gör sina sista danser där inne innan han kommer ut. Mysigt är det i alla fall. Förutom när han träffar urinblåsan.

21 dec - BF

Publicerad 2013-11-22 13:02:18 i Allmänt,

Idag är det mindre än en månad kvar till beräknad förlossning. Längtar massvis, men på samma gång kan jag få panik över att jag inte är redo att faktiskt trycka ut den lilla pojken som ligger där inne. Om jag verkligen kommer klara det, och tänker "ta han härifrån nu bums"! Har haft två sånna paniktillfällen, vilket inte är så mycket egentligen. Innerst inne är jag rädd, men jag vet att det kommer gå bra så därför tänker jag inte så mycket på förlossningen. Finns ingen mening med att ha en plan, trots att jag älskar att planera. Detta kommer ändå inte gå som man tänkt sig.
 
Jag hoppas att han kommer ut den 11 december. Då får han 131211 som personnummer, vilket hade varit lite roligt. Men även för att han gärna får komma ut nu på direkten.

Lite jul

Publicerad 2013-11-20 19:17:48 i Allmänt,

Vet du hur/var och med vilka du ska fira julafton i år? 
Vi skiftar mellan att va hos någon i min familj och att vara hos min morbror. I år är det min familjs tur och det kommer va hos min bror som har störst plats. Hade vi inte haft bebis beräknad till 21 dec hade det nog varit hos oss. Så hela familjen plus min morbrors familj.
 
Vet du hur du ska fira nyår, isåfall hur? 
Bryr mig inte direkt om nyår. Vi kommer va hemma, förhoppningsvis med en liten nyfödd. Om han inte kommit än stannar vi såklart ändå hemma, i väntan på att han ska komma ut.
 
Vad önskar du dig i julklapp? 
En ny vattenkokare.
 
Brukar du stiga upp och åka på julotta på juldagsmorgonen eller har du gjort det förut? 
Det har aldrig hänt.
 
Har du börjat köpa julklappar ännu? 
Har köpt en, till min brors dotter som jag är fadder till. 
 
Vilken scen är bäst ur Kalles jul klockan 3 på julafton? 
Vet inte. Alla är bra på sitt sätt. Gillar dock inte det nya avsnittet som kommer varje år.
 
Brukar dina julaftonar leva upp till dina förväntningar? 
Oftast blir det som jag tänkt mig. Julkänslan är inte lika stark som när jag var yngre bara. Dock var förra året lite av en besvikelse då min morbrors sambo inte lät mig ha min tre månaders valp med mig och jag var tvungen att köra hem med henne direkt igen. Dom började såklart äta utan mig och när jag kom tillbaka var det inte mycket mat kvar på faten. Var lagom sur på henne hela dagen. Och min hund är en allergihund och fäller inte, så ingen orsak att skicka hem en stackars valp helt ensam. Hon har klarat sig bra, trots att hon var ensam hemma så länge när hon var så liten. Men idag hade jag inte lämnat henne så länge vid den åldern.
 
Brukar du känna att det är skönt när julen är över? 
Nä, det är trist när julen är över!
 
Vad är viktigast och minst viktigt på julbordet? 
Viktigast är nog jansson. Minst viktigt är brödet, det äter jag så mycket annars.
 
Vilken julmustsort är godast? 
Apotekarnes och Nygårdas. 
 
Vilket glöggmärke är godast? 
Vet faktiskt inte. Är ingen stor glöggdrickare och är inte bra på att jämföra.
 
Har du firat jul utomlands någon gång? 
Nej.
 
Vilken jullåt är den bästa, varför?  
Gillar alla klassiker.
 
Vilken julfilm är den bästa, varför? 
Grinchen och Elf är dom bästa. Två filmer jag måste se innan jul. Dom ger bra stämning.
 
Bästa julkalender? 
Mysteriet på Greveholm, helt klart!
 
Vilken artist tycker du är juligast av alla? 
Vet inte.
 
Har du varit Lucia någon gång? 
Nä, var alltid tärna. Kan inte sjunga så att va "ledare" i sång är ett big no no.
 
Vad är ditt bästa råd för en bra jul? 
Ta vara på tiden med familjen och den mysiga stämningen. Ät gott. Strunta i julstressen (börja i tid).

Vändningsförsök?

Publicerad 2013-11-20 12:40:47 i Allmänt,

Var på MVC idag och träffade min barnmorska. Har längtat extra mycket efter detta besöket sen senaste ultraljudet. Han låg nämligen i säte, med rumpan ner, då och om han inte vänt sig tills nu skulle vi börja bestämma om ett vändningsförsök. Något som inte alls är behagligt att göra. Idag klämde och kände och på magen och sa att han med största sannolikhet vänt på sig. För att va helt hundra gjorde hon en vaginal koll också och hon kände definitivt ett litet huvud där nere. Äntligen! Något jag oroat mig för i några veckor nu. Så nu kan han få komma när som helst, precis som barnmorskan sa. Fast gärna om två veckor så han är helt färdigväxt där inne.

Tiden går

Publicerad 2013-11-18 16:02:06 i Allmänt,

Snart är det exakt en månad kvar till beräknad förlossning - den 21. Tiden går så fort, och fortare kommer den att gå nu när december närmar sig. Jag har en hel del som ska göras och hinnas med. I mitt tempo, med ont i ryggen och även magen ibland, så går allt aningen långsammare att få klart.
 
I stort sett allt är redo för lilla bebisen i alla fall. Några små saker som ska packas ner. Min bror ska dubbelkolla bilbarnstolen, eller basen. Vi har köpt en Isofix för att lätt kunna ta stolen in och ut ur bilen. Dock sitter den lite högt i ryggen så min bror med tre barn får kolla på den.
 
Imorgon är det dags för sista träffen med föräldragruppen. Vi har lärt oss väldigt mycket och det är extremt intressant att lyssna på en barnmorska. Likaså har amningskursen varit, fast ännu mer lärorik. Tror man att man vet mycket sen innan så är det fel. Rekommenderar starkt att gå på den (via Sensus som finns i hela Sverige).

V.35

Publicerad 2013-11-12 16:16:52 i Allmänt,

Gick i söndags in i vecka 35. Är idag i vecka 34+2 för att va exakt. Det närmar sig snabbt och snart är han äntligen här. Efter all denna väntan. Är mer än redo för min lilla pojke nu! 
 
Gravid V.35

En gul katt

Publicerad 2013-11-12 16:14:37 i Allmänt,

Har ägnat största delen av dagen i sängen/soffan. Tittat på Mysteriet på Greveholm, lyssnat på julmusik och läst julbloggar bla. Har faktiskt också bakat lussekatter, dock inte i soffan, heller håller på snarare. Dom står på jäsning och ska snart in i ugnen. Testade ett nytt recept i år så får se hur dom blir. Jullängtan blir allt större.
 
.

Jullängtan

Publicerad 2013-11-09 16:11:00 i Allmänt,

Längtar massor efter julen detta året, mer än vanligt. Kanske för att vi får en bebis i julklapp, som alla benämner det då datumen är så nära julafton. Förutom en bebis så ska det bli kul att spendera vår första jul i huset, och tillsammans på riktigt. Pynta huset, köpa julgran och stöka med småsaker.
 
I år har jag bokat in fönsterputsare som kommer hit och putsar alla husets fönster, både inne och ute. En anledning är att jag är höggravid när det är dags att putsa, vilket inte riktigt lämpar sig. Ska bli skön

Jullängtan

Publicerad 2013-11-06 11:56:46 i Allmänt,

Längtar massor efter julen detta året, mer än vanligt. Kanske för att vi får en bebis i julklapp, som alla benämner det då datumen är så nära julafton. Förutom en bebis så ska det bli kul att spendera vår första jul i huset, och tillsammans på riktigt. Pynta huset, köpa julgran och stöka med småsaker.
 
I år har jag bokat in fönsterputsare som kommer hit och putsar alla husets fönster, både inne och ute. En anledning är att jag är höggravid när det är dags att putsa, vilket inte riktigt lämpar sig. Ska bli skönt att slippa skura fönster i år och bara tänka på pynt.

Ny energi

Publicerad 2013-11-06 11:52:56 i Allmänt,

Denna veckan har jag fått en liten energipåfyllning. Riktigt skönt. Fram till ca vecka 12 mådde jag mest illa. Mådde bra i två veckor och sen kom illamåendet tillbaka nån vecka igen, för att sen gå över i enorm trötthet. Vilket har varat i stort sett fram tills vecka 28. Blev lite piggare men sen vände det igen. Nu i vecka 33 har energin kommit tillbaka. Hoppas det håller i sig. Det enda som hindrar mig nu är ryggen som jag lätt får ont i. Men eftersom att jag vet om konsekvenserna av vissa rörelser låter jag bli så gott det går och gör det jag kan utan att få smärta som resultat. Magen är såklart också ivägen ibland.
 
En sak jag skulle vilja göra däremot är att rengöra ugnen, vilket jag inte kan. Det är för starka medel och det är inget jag vill andas in. Bara toarengöringen är precis snäppet för starkt, men vädrar under tiden jag städar, så det funkar då.
 
Istället fixar och donar jag med småpill. Bakade sockerkaka igår. Idag började jag med julbaket och gjorde en kardemummakaka. Som såklart ska in i frysen snarast så den inte blir uppäten innan första advent.

En spark i magen

Publicerad 2013-11-05 13:55:27 i Allmänt,

Det sprattlar och sparkas i magen. Något som är både mysigt och obekvämt. Nu när han är så pass stor så trycker det på lite olika håll, speciellt uppåt. Har svårare att andas, får inte plats med så mycket mat och kan inte sitta som vanligt. Är nu i vecka 33+2 (V.34) och oj vad tiden går fort. Jag längtar enormt efter att få åka in till BB, trycka ut en liten och äntligen få hålla i han. Är dock nervös inför det hela, såklart.
 
Ikväll är det dags för kurs igen. Föräldragruppen och amningskurs. Tycker det är riktigt intressant så ska bli kul att gå dit och lyssna igen. Nästa vecka är det äntligen BB-visning också. BB-väskan är nästan helt packad och även skötväskan. Några få saker som ska inhandlas, och några saker jag ska rota fram. Börjar känna mig redo inför förlossning, och bara att ha väskorna packade har lättat på min oro.  

Förberedelser inför bebis och jul

Publicerad 2013-11-03 13:49:00 i Allmänt,

Då en liten bebis förväntas titta ut den 21 december försöker jag så gott det går att förbereda allt som förberedas ska. Både i huset, inför bebis och inför jul. Jag har redan en hel del förvärkar och krämpor, och har därför svårt att röra mig som vanligt. Håller jag på för mycket får jag ont. Bara att veta att snart kommer smärtan dämpar lusten att göra det jag vill göra. Men jag försöker.
 
Har idag ovanligt ont i höften så har gjort sittande förberedelser. Lista på allt som ska bakas till jul är nerskrivit och recept är framtagna. Använder nästan varje år samma recept, men efter baket hamnar allt i samma hög igen och nästa år måste jag gå igenom allt för att hitta rätt. Varje advent har vi träff med familjen och bjuder på kakor etc. Första advent är min dag även detta året så julkakorna måste va klara tills dess.
 
Ska fortsätta nu med att göra en lista på allt som ska hinnas med innan bebis och jul. Beräknat med att han tittar ut för tidigt (vilket jag hoppas på).
 
 

Förberedelser inför bebis och jul

Publicerad 2013-11-03 13:31:52 i Allmänt,

Då en liten bebis förväntas titta ut den 21 december försöker jag så gott det går att förbereda allt som förberedas ska. Både i huset, inför bebis och inför jul. Jag har redan en hel del förvärkar och krämpor, och har därför svårt att röra mig som vanligt. Håller jag på för mycket får jag ont. Bara att veta att snart kommer smärtan dämpar lusten att göra det jag vill göra. Men jag försöker.
 
Har idag ovanligt ont i höften så har gjort sittande förberedelser. Lista på allt som ska bakas till jul är nerskrivit och recept är framtagna. Använder nästan varje år samma recept, men efter baket hamnar allt i samma hög igen och nästa år måste jag gå igenom allt för att hitta rätt. Varje advent har vi träff med familjen och bjuder på kakor etc. Första advent är min dag även detta året så julkakorna måste va klara tills dess.
 
Ska fortsätta nu med att göra en lista på allt som ska hinnas med innan bebis och jul. Beräknat med att han tittar ut för tidigt (vilket jag hoppas på).
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela