marieellinoremelie.blogg.se

Ellinor. 23 år. Hund. Bor i hus med min pojkvän. Väntar vårt första barn.

En för liten bebis

Publicerad 2013-12-02 19:05:03 i Allmänt,

I lördags på förlossningen fick vi tillsagt att ringa spec mvc idag och få en tid till ultraljud för extra kontroll av bebisens tillväxt. Ringde och fick en tid idag kl två. Hade en jättebra barnmorska som gjorde ultraljudet. Hon vi hade förra gången var ingen höjdare.
 
Hon skulle mäta hur stor han är för att få fram en vikt och se hur han ligger på kurvan. I lördags låg han med huvudet ner, på sidan men inte fixerad. Idag hade han vänt sig med rumpan fram och ansiktet inåt. Man såg alltså bakhuvud och rygg. Hon mätte så gott det gick och enligt svaren väger han ett halvt kilo för lite. Han följer sin egen kurva kan man säga, men han är för liten för den "vanliga" kurvan. Han är frisk och pigg, men en liten krabat.
 
Fick en tid till om två veckor då mätningen ska göras en gång till. Om han inte växt som han ska då kommer jag troligtvis bli igångsatt på något sätt. Så han kan komma ut och äta sig större istället för att ligga där inne och inte lägga på sig nån vikt.
 
Jag som längtat så efter att han ska komma vilken dag som helst. Nu vill jag gärna att han kan ligga kvar ett tag till, så han växer till sig lite innan han kommer ut. Just nu väger han knappt 2600g vilket är lite litet för en pojke i vecka 37.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela